Beef Proteïne
Beef protein is een eiwitpoeder op basis van rundvlees. Het heeft een compleet aminozuurprofiel en wordt snel opgenomen door je lichaam. Heb jij moeite met het behalen van je dagelijkse eiwitbehoefte en ben je lactose-intolerant of reageer je niet goed op wei-eiwitpoeder? Dan is beef protein een uitstekend alternatief. Filter en vergelijk alle beef protein op deze pagina en vind snel het goedkoopste rundereiwitpoeder.

Beef Proteïne
Beef protein is een eiwitpoeder op basis van rundvlees. Het heeft een compleet aminozuurprofiel en wordt snel opgenomen door je lichaam. Heb jij moeite met het behalen van je dagelijkse eiwitbehoefte en ben je lactose-intolerant of reageer je niet goed op wei-eiwitpoeder? Dan is beef protein een uitstekend alternatief. Filter en vergelijk alle beef protein op deze pagina en vind snel het goedkoopste rundereiwitpoeder.
Wat is beef proteïne?
Beef protein is een eiwitpoeder afkomstig van rund. Eet je te weinig vlees en kom je daardoor niet aan je dagelijkse eiwitbehoefte? Dan kan rundereiwitpoeder wat voor jou zijn. Het complete aminozuurprofiel en de goede verteerbaarheid maken dat runderproteïne een hoogwaardige bron van eiwit is.
Wat zijn de voordelen van beef protein?
Het eten van rundvlees heeft verschillende voordelen. Deze voordelen zijn vaak ook van toepassing bij het nuttigen van eiwit uit rundvlees. Hieronder volgen vijf voordelen:
1. Rijk aan aminozuren
Rundvlees is van nature rijk aan aminozuren. Het bevat alle negen essentiële aminozuren, wat verwijst naar de aminozuren die wij als mens niet zelf kunnen aanmaken en dus uit voeding moeten halen. Dit maakt rundvleeseiwit een compleet eiwit.
2. Hoog collageengehalte
Beef protein heeft een hoog collageengehalte. Dit komt doordat beef proteïnepoeder wordt gemaakt van onder andere runderhuid, kraakbeen, pezen en botten, die rijk zijn aan collageen. Collageen is het meest voorkomende eiwit in je lichaam en is goed voor je huid, gewrichten, kraakbeen, botten, spieren, haar en nagels.
3. Lactosevrij
Rundvleeseiwit is lactosevrij, wat het een ideaal eiwitsupplement maakt voor mensen die lactose-intolerant zijn of milde klachten ervaren, zoals een opgeblazen gevoel na het nuttigen van lactose.
4. Hoog in eiwitten
Rundvleeseiwitsupplementen zijn vaak hoog in eiwitten. Net als whey isolate heeft eiwitpoeder op basis van rund meestal een eiwitpercentage van rond de 90%.
5. Laag in vetten en suikers
Beef proteïne staat erom bekend laag in vetten en suikers te zijn. Waar whey protein soms 5 gram suiker en 3 gram vet per 100 gram poeder bevat, hebben de meeste beef protein-supplementen tussen de 0 en 3 gram suiker en 2 en 3 gram vet per 100 gram poeder.
Hoe wordt beef proteïne gemaakt?
Hoe wordt die malse biefstuk omgetoverd tot handig rundereiwitpoeder? Het antwoord is: niet. In de volgende vijf stappen lees je hoe beef protein wordt gemaakt:
1. Selectie van de runderbestanddelen
Wie denkt dat een heerlijke entrecote wordt gebruikt voor de productie van rundereiwitpoeder, heeft het mis. Voor dit supplement wordt namelijk vaak het restafval van de slager gebruikt. Denk aan: restvlees, runderbeenderen, kraakbeen, pezen, huid en bindweefsel.
2. Het winnen van de eiwitten
Na het selectieproces worden de runderbestanddelen onder hoge druk gekookt om de eiwitten los te maken van het bindweefsel. Tijdens dit proces worden ook vetten en onzuiverheden gescheiden van de eiwitten.
3. Hydrolyse
Vaak worden de rundereiwitten vervolgens gehydrolyseerd, wat betekent dat de eiwitten worden gesplitst door middel van water. Hierdoor zijn de eiwitten als het ware voorverteerd, waardoor ze sneller verteerbaar zijn en makkelijker worden opgenomen door je lichaam.
4. Filteren en drogen
Het product wordt daarna door verschillende processen gefilterd, waardoor vetten en koolhydraten worden gescheiden van de eiwitten. Vervolgens wordt het product gedroogd tot een poeder.
5. Toevoegen van smaakstoffen
Wanneer het rundereiwit tot poedervorm is gemaakt, worden er in sommige gevallen smaakstoffen toegevoegd om het poeder lekkerder te maken. Maar er bestaan ook genoeg rundereiwitpoeders zonder toegevoegde smaakstoffen.
Waarom beef proteïne bestellen via GierigGroeien.nl?
Veel gestelde vragen over beef proteïne
1. Waar smaakt rundereiwitpoeder naar?
Net als bij de meeste eiwitpoeders kun je bij beef protein ook kiezen uit verschillende smaken. Vaak zijn populaire smaken zoals aardbei, vanille en chocola beschikbaar, maar sommige aanbieders hebben een uitgebreider assortiment.
Wel ervaren veel gebruikers een lichte rundvleesnasmaak. Door extra ingrediënten toe te voegen, zoals fruit of pindakaas, kun je deze nasmaak echter maskeren.
Naast rundereiwitpoeders met toegevoegde smaakstoffen is er ook een naturel variant, die een lichte rundvleessmaak heeft.
2. Is beef protein geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie?
3. Hoe snel neemt je lichaam rundvleesproteïne op?
Je lichaam doet er ongeveer 3 tot 4 uur over om rundvleesproteïne op te nemen. Dit hangt echter af van de manier waarop de runderproteïne is verwerkt. Stel dat het een hydrolyseproces heeft ondergaan, waarbij water wordt gebruikt om de moleculen te splitsen zodat ze als het ware al zijn voorverteerd, dan zal de opname van de rundvleesproteïne sneller gaan en ongeveer 2 uur duren.
In vergelijking met whey proteïne is dit een stuk langer, aangezien je lichaam 1 tot 2 uur nodig heeft om whey proteïne op te nemen. Caseïne is de langzaamste variant; je lichaam doet er ongeveer 6 tot 8 uur over om het op te nemen, wat het ideaal maakt voor het slapengaan.
4. Is beef proteïne net zo goed als whey proteïne?
Ja, beef proteïne is net zo goed als whey proteïne; beide hebben hun eigen voor- en nadelen. Zo is rundvleeseiwit lactosevrij, terwijl whey proteïne wél lactose bevat. Beide hebben een compleet aminozuurprofiel en worden goed opgenomen door ons lichaam (een perfecte PDCAAS-score).
Wat betreft de prijs ligt whey proteïne aanzienlijk lager dan rundereiwitpoeder, wat voor de gieren onder ons natuurlijk goed nieuws is.