Deze Creamy Beef & Cheese Burritos zijn super lekker bevatten veel eiwit en zijn makkelijk kaar te maken. Met maar liefst 39 gram eiwit per portie en weinig calorieën, zijn deze burritos de perfecte toevoeging aan jouw sportvoedingsdieet. Ze zijn niet alleen eenvoudig te maken, maar ook ideaal om in te vriezen. Zo heb je altijd een gezonde, eiwitrijke snack bij de hand, perfect om te mealpreppen en om je fitnessdoelen te ondersteunen. Bekijk nu het recept en geniet van deze verrukkelijke burritos!
39 gram eiwit (voedingswaarden)
€1,49 per portie
20 minuten bereiden
Ingrediënten (10 porties)
- 1 rode ui
- 700g extra mager runder gehakt
- 4 teentjes knoflook
- 1 tl chilipoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1 tl zout
- 1 tl peper
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 50g tomatenpuree
- 100g light zuivelspread
- 200g magere geraspte kaas
- 6 torillas
- 25ml sriracha
- 15ml olijfolie
Bereidingswijze
Voor het vulling:
- Versnipper een rode ui.
- Verhit een grote pan, voeg de olijfolie toe en fruit de rode ui.
- Voeg het gehakt toe in de pan en bak tot het gaar is.
- Versnipper de knoflook en voeg toe aan het gehaktmengsel.
- Voeg de kruiden toe.
- Voeg de tomatenpuree, zuivelspread, 80g kaas en sriracha toe en roer goed door.
Samenstellen:
- Beleg een tortilla met 1/6 van de vulling en bestrooi met 20g geraspte kaas.
- Rol de tortilla op tot een burrito
- Bak de burritos kort in een andere pan aan beide kanten tot ze goudbruin zijn.
Optioneel:
Invriezen: Pak de burritos los in met plastic houdbaarheidsfolie of aluminiumfolie. Zo kun je ze invriezen en later gebruiken als eiwitrijk tussendoortje.
Instructies voor het opwarmen:
- Magnetron: 1: 1-2 minuten aan elke kant (bak daarna nog een keer snel in een pan om het weer knapperig te maken).
- Oven: 6 – 10 minuten op 200°C
- Airfryer: 6 – 8 minuten op 180°C
Verdedig jezelf tegen andere aasgieren en geniet van je chaps!
Voedingswaarde per portie
- Eiwit: 39 gram
- Koolhydraten: 7 gram
- Vet: 16 gram
- Calorieën: 359 kcal